bathroom design

PROJECT: Bathroom Design

CLIENT: Private Residence

LOCATION: Folkestone

YEAR: 2020

BRIEF: The brief was to design a master bathroom for a large Victorian apartment occupied by one person.

Microcement bathroom
Photographs showing the completed bathroom.
Floor plan
The bathroom is long and narrow, a large shower enclosure needed to be accommodated and a small bathtub.
North facing elevation
Services for the building pass through the bathroom, requiring careful and deliberate boxing in.
South facing elevation
The client requested storage space, bespoke cabinetry was designed floor to ceiling.
3D rendered model
Rendered images were created to aid the client in visualising the finishes.
Bespoke cabinetry
Cabinetry and boxing in were designed to fully utilise the available space.
basin and washstand
A large basin area was provided with recessed LED lighting.
Basin detail
A sculptural basin and wall mounted taps give a seamless finish.
Industrial taps
The knurled detail on the industrial taps was repeated in the cabinet knobs.
Previous
Next