social design

PROJECT: Social Design

CLIENT: Centre for a Circular Economy

LOCATION: Canterbury

YEAR: 2021

BRIEF: The brief was to create a space that responded to a social need, displaying how design can make a difference. The choice of client and the social need answered by the project was my own.

Ground floor plan
First floor plan
Staircase sections
There are two staircases in the centre, one for use by the whole building, the second an internal staircase.
Conceptual sketches
The concept for the project is 'inside the box' inspired by the limitations imposed by a circular economy and the constraints of repurposing a listed building.
Conceptual models
Models were made to explore the structures used as space division in the restaurant and gallery.
Bar area
The bar area is intentionally more luxurious, sustainability should not result in design compromises.
Zero waste restaurant
The space offers flexible dining with a conceptual structure taking centre stage.
Library
The space is designed to be a resource for local people, aiding the transition to a circular economy.
Gallery
First floor gallery space displaying environmental installations, an inspiring space for local people and tourists alike. The structure is intended to be an installation in its own right.
Previous
Next

For more information on this project click here, for my circular design post click here.